Add meg a keresőszót

A fonalválasztás rejtelmei


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fonaloa/public_html/wp-content/themes/handmade/g5plus-framework/core/blog.php on line 372
A fonalválasztás rejtelmei

A fonalválasztás rejtelmei

Akik nem szeretnek tömegcikkekben járni, azoknak jó hír, hogy újra divatba jött a kreativitás. Mit jelent ez a gyakorlatban? A kézművesség feléledését, a kötés, horgolás, varrás reneszánszát, az akciós fonalak gyors fogyását a szaküzletekből. Amikor egy-egy ruhadarabot az ember a saját kezével készít el, vagy alakít át, abban a biztos tudatban fogja majd viselni, hogy az teljesen egyedi, és nem fog “szembejönni” vele az utcán. Hacsak nem ő készítette ajándékba valakinek. Ha újra hódolni szeretnénk a kötés, horgolás, varrás  – és egyúttal az alkotás szenvedélyének, akkor az első lépés a megfelelő anyagválasztás lesz.

Milyen a jó fonal?

Nem könnyű a mai kínálatban eligazodni, pedig a fonal anyaga, és minősége kardinális kérdés, amikor egy kötött holmit szeretnénk elkészíteni. Miért? Mert hiába vagyunk profik a kötésben, ha a termék silánysága miatt a végeredmény használhatatlan lesz.

A fonalak minősége eltérő lehet: léteznek szépen felcímkézett alacsony árral, és alacsony gyapjú tartalommal rendelkező termékek, amelyekből soha nem köthető semmi jó, és léteznek exkluzív fonalak is megfizethetetlenül horribilis áron. Nehéz a döntés: melyik a jobb? Nos, a válasz talán a kettő között félúton található: itt is igaz a minőségnek ára van, de a magas ár sem garancia semmire elve. Ki ne szeretné a legjobb minőségű termékeket beszerezni a legkedvezőbb áron?

Az alapanyagot mindig a tervezett ruhadarabhoz, takaróhoz, játékhoz kell kiválasztanunk, hiszen ezek más és más élethelyzetben lesznek használva, eltérő igénybevételnek lesznek kitéve. Sokan hiszik azt – tévesen-, hogy a legnépszerűbb Catania típusú 100 %-os pamut bármire felhasználható. Nos felhasználható, csak nem biztos, hogy örömünk lesz benne. Bár könnyen tisztítható, mosógépben mosható, de ruhadarabként már nem lesz lágy az esése a merevsége miatt. Párnahuzatnak, edényfogónak, tányéralátétnek, vagy a népszerű amigurumi figurának viszont az erős tartása miatt kiváló választás.

Az akciós fonalak között te is megtalálod az elképzeléseidhez legjobban illő terméket.

Mihez, milyen fonal ajánlott?

Babaholmikhoz válasszunk antipilling, nem szöszölődő típust és kerüljük a túl merev anyagokat, mert irritálhatják a baba érzékeny bőrét.

Gyerek ruházathoz, takarókhoz ajánlottak az Antipilling akryl, a zsenília (100 % polyester) a microfaser akryl, és a bambusz tartalmú anyagot, valamint a pamut, pamut-akryl, bambusz akryl keverékek.

Felnőttek számára a 100 % pamut kivételével bármilyen alapanyag megfelelő lehet.

Az amigurumi figurákhoz a pamut, pamut – akryl keverék, és a zsenília illik.

Kiváló minőségű akciós fonalat keresel? Akkor ne szöszölj tovább – gyere és szerezd meg a webáruházunk kínálatából olcsón!

Egy hozzászólás

  1. […] fonal létezik, amelyek alapvetően eltérnek egymástól. A fonalválasztás rejtelmeit, a fonalak típusait részletesen megismerheted a fonaloazis.hu blog cikkeiből, ahogy […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük