Add meg a keresőszót

Horgolt denevér minta Halloweenre

Horgolt denevér minta Halloweenre

Horgolt denevér minta Halloweenre

Horgolt denevér az ünnepekre

Véget ért a nyár, beköszöntött az ősz. A hőmérőn a fokok csúsznak lefelé. A virágok elhervadnak, a fák pedig elhullajtják leveleiket, csak a büszke örökzöldek színesítik a tájat, a barna és a sárga foltok között.

A zord időjárással az ünnepek is az ablakunkon kopogtatnak. Október 31-én, az általunk is jól kedvelt, Halloween hozza el a rémületet a sötét utcákra. Mint tudjuk, a halloween ősi kelta hagyományból kialakult autentikus ír ünnep, amely október 31. éjjelén, elsősorban az angolszász országokban tartanak.

horgolt denevér

Amerikában az 1900-as évek elejétől vált egyre népszerűbbé, majd a legkedveltebbé a Halloween ünnepe, ugyanis a fesztiválokon szörnyek, boszorkányok, földönkívüliek, kalózok, szellemek, de még denevér álruhába bújt jelmezesek jelennek meg. Ha te is tartod ezt a hagyományt, vagy csak meglepnéd barátodat, hozzátartozódat egy cuki bébi denevérrel, akkor ragadj fonalat és horgot, ugyanis eljött a Te időd! De, vigyázz, nem minden arany, ami fénylik, ezzel a kis cukisággal csínján kell bánni, mivel könnyen vámpírrá változhat.

Horgolt denevér a hideg októberi napokra

Na, de vissza a Halloween-hez…Az egész angolszász világban a Halloween a gyerekek ünnepe is. Előestéjén partikat rendeznek mindenféle jelmezekbe öltözve régi, babonás szokások felelevenítésével, bűvészkedéssel és társasjátékokkal múlatják az időt. A gyerekek házról-házra járnak, „csokit vagy csínyt” kiáltva. Ha nincsen csoki, jöhet a csíny, ilyenkor általában a házban élőket megijesztik. Ez a kis denevér segítségedre is lehet?

Emlékszel még a vámpíros mesékre, és arra, hogy a nagyon mindig ijesztgettek a Drakulás történetekkel és a vámpírokkal?

Bram Stoker ír szerző 1897-ben megjelent regénye a Drakula. A műve a világ leghíresebb vámpírfiguráját teremtette meg. A neve pedig mai napig fent maradt. Most pedig, te is elkészítheted ezt a kis szörnyeteget. Nem kell más tenned, mint követned a leírást, és ha ügyesen horgolsz, sec-perc alatt kezedbe is foghatod.

A halloweeni jelmezed mellé, pedig kitűnő útitársá válhat Drako a kisdenevér. Vidd magaddal és ijeszd meg barátaidat, vagy lepd meg őket vele. Ha pedig dekorációnak használnád ezt a kis ördögöt, akkor akaszd fel a falra, rakd az asztalra a sok cukorkák közé, esetleg az ajtóhoz a töklámpásod mellé, hogy elijeszthesd a csínytevőket?.

Jó kis ajándék vagy dekoráció is lehet.

Horgolt denevér hozzávalók:

  1. Üreges töltőanyag
  2. olló
  3. Horgoló horog (2mm-es méret), USA besorolás szerinti B méret. Ha más horgolt fonalfajtát használsz, akkor a fonal vastagságának megfelelően válassz méretet.
  4. Műanyag szemek (10mm/0,39 hüvelyk méret) – 2 darab;
  5. Tűk a varráshoz (tompa végű, fém vagy műanyag).
  6. Fonal az orrlyukak, a szemöldök és a száj hímezéséhez.

Catania 110 – Fekete – 100% pamut; 1 szín 110 fekete.

Fonalak; súly: A (24-26 öltés), 5 rétegű, sport, finom, 12 wp1). 

Catania 113 – Viola (100% pamut lila színű (főfonal, fej, fül, test és a szárnyak számára). 35-50 g (1,2 – 1,7oz);

Catania 433 – Rozé (100% pamut 433 rózsaszínű fonal (fülhöz);

Catania 106 – Fehér (100% pamut 106 fehér színű fonal (szemekhez);

Alize Softy pluss (100% mikrópoliészter; 126 yard/ 115 m; 1,76oz/50 g) 185 színű világos rózsaszín (mell). 

Fantáziálj és használj más fonalszíneket is. 

Ha más méretű, anyagú mintákat használsz, az elkészített denevérbaba a mintában szereplőtől eltérhet.

Ha szeretnéd támogatni a Horgolt denevér minta elkészítőjének munkáját, akkor a következő linken megvásárolhatod az eredeti angol mintát. Ha további mintára és érdekességekre vágysz kövesd nyomon folyamatosan frissülő blogunkat. Kellemes horgolást! (M.A.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük