Add meg a keresőszót

Mire használható a Catania fonal?

Mire használható a Catania fonal?

Mire használható a Catania fonal?

Aki szeret kötni és horgolni az már tisztában van azzal, hogy csak minőségi alapanyagok felhasználásával lehet minőségi darabokat létrehozni. A rengeteg ráfordított munkaóra nem veszhet kárba csak azért, mert spórolni szeretnél az anyagköltségen! Természetesen, amig még csak tanulod a kötés, horgolás mikéntjét, addig alkalmazhatsz egészen olcsó fonalakat is és kisebb ruhadarabok elkészítésén gyakorolhatsz, de később már célszerű tartós, szép, ellenálló tulajdonságokkal rendelkező fonalakat választanod.

Catania fonal
Catania fonal

Hogy válassz fonalat?

Egy biztos: ne találomra, mert annak nem lesz jó vége. A fonalak alapanyagát minden egyes alkalommal a tervezett darabhoz kell igazítani. Hamis és megtévesztő az az állítás, miszerint minden fonal minden célnak megfelel. Igaz kényelmesebb megoldásnak tűnik 2-3 fonaltípussal dolgozni, de vannak olyan ruhák, használati tárgyak, amelyeket csak speciálisan nekik szánt fonalakból érdemes megtervezni és megvalósítani. Miért?

Mert minden terméknek meglesz a maga funkciója, amit csak akkor tud betölteni, ha olyan anyagból készült, ami ennek megfelel. Az eltérő igénybevétel, az eltérő élethelyzet, eltérő anyagokat kíván. Valami nem lesz csak attól jól szellőző, mert kinevezted annak… Ami az egyik terméknél előny, az a másiknál hátrányként jelentkezhet.

Ismerd meg jobban a Catania fonalakat

A Catania fonalak nagyon népszerű termékek a hazai piacon, ami nem véletlen. Nagy részük a német MEZ GMBH magyarországi gyárában, a MEZ Craft Hungary nagyadtádi üzemében nyerik el csodás színeiket. Környezetbarát, STANDARD 100 by OEKO-TEX® minősítésű termékek, amelyek megvásárlásával nemcsak a környezetvédelem mellett teszed le a voksodat, hanem egyúttal a hazai dolgozók munkáját is támogatod.

A gyárban precíz lépések sorozata által születnek meg a csodaszép fonalak, amelyek már több mint 100 színben – akár sárgadinnye színben is -elérhetőek a kézimunkával foglalatoskodók legnagyobb örömére. Hogy miért éppen Nagyatádon hozták létre a gyárat? A válasz kézenfekvő: az ottani gazdag vízkészlet miatt. A fonalak feldolgozásához, festéséhez ugyanis nagyon sok vízre van szükség, ezért a gyár környezettudatos módon saját kutakkal és víztisztító rendszerrel üzemel.

Hihetetlen, de igaz: a nyers alapanyagtól a kész színes termékig a fonal nagyon hosszú utat jár be, sok-sok ember összehangolt munkája kell ahhoz, hogy a puha gombolyag a kezedbe kerülhessen.

A Catania fonalak előnyei és felhasználása

A Catania fonalak alapanyaga 100 % pamut. Kötéshez és horgoláshoz egyaránt használható. A fonalból készült holmi az alapanyag miatt mosógépben is mosható, könnyen tisztítható, ami óriási előny a napi használat során. De pont a fonal alapanyagából eredően egy kissé sprőd, de erős tartású darab lesz a végeredmény. Ezen a kötéssel kicsit lágyítani lehet.

Ez a tulajdonság bizonyos holmikban azonban nagyon előnyös tud lenni – például, ha figurát szeretnél horgolni (amigurumi), vagy párnahuzatot akarsz kötni, vagy olyan használati tárgyakat, amelyeknél a formatartás, a könnyű kezelhetőség követelmény (tányéralátét, edényfogó, asztali futó).

Viszont nem előnyös a használata, ha egy gyerek takarót készítenél belőle, mert a kisgyerekek bőre nagyon érzékeny és kellemetlen kellemes érzés lesz a számára, ha egy sprőd, merev takaróval érintkezik. A pamut fonal másik tulajdonsága, hogy nehéz lesz a súlya a nagyobb darabok esetén, ami mind a viselést, mind a mosást – szárítást is megnehezíti (a nagy súly miatt a ruhadarabunk megnyúlik, eldeformálódik).

Összefoglalva: a Catania fonal tökéletes amigurumihoz, kisebb dekorációs elemekhez (futó, csipketerítő), ruhadarabok közül leginkább a szellős, nyári felsőkhöz, vagy a kifejezetten jó tartást igénylő szoknyákhoz, sapkákhoz.

Miért válaszd a Catania fonalat?

  • rendkívül széles színválasztékban kapható
  • 100% pamut
  • tartós, formatartó
  • bőrbarát, káros vegyi anyagoktól mentes
  • 40 °C-on mosható, közepes hőfokon vasalható
  • nem bolyhosodik

Különleges a Catania Glamour fonal is, ami csillogó fémszállal teszi különlegessé a megszokott és közkedvelt Catania fonalat.

Fotók: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük