Add meg a keresőszót

Rendezz te is Halloween partit!

Rendezz te is Halloween partit!

Rendezz te is Halloween partit!

Senki sem szereti igazán az ősz borongósabb arcát látni, tapasztalni. De ezeket a szürke, ködös napokat is könnyen fel lehet dobni, mondjuk egy Halloween partival, ahol előkerülhetnek a rémisztő jelmezek, indulhat az ijesztgetés és a gyerekek kedvenc őszi programja a halloweeni tökfaragás, de még egy kis lakás dekorálás is újdonságként hat az egész családra.

Kreatív program kicsiknek és nagyoknak

Ez az időszak lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek az iskola-, a felnőttek a munkahely feszes tempót diktáló mindennapjaiból kiszakadjanak. A halloween party remek alkalom arra, hogy akár kisebb családi körben, akár népesebb társasággal felpezsdüljön az otthonodban az élet.

A halloween olyan autentikus ír ünnep, ami ősi kelta hagyományokból alakult ki, és amit október 31. éjszakáján elsősorban az angolszász országokban tartanak. Az ehhez kapcsolódó szokások Magyarországra is eljutottak: egyre több családban válik szokássá a játékos, bulizós, harsány esemény megtartása és a vicsorító vagy vigyorgó, de rendszerint világító töklámpás faragása. A tökfaragás mellett varázslatosabbá lehet tenni az ünnepet beöltözéssel és a lakás díszítésével.

Halloween, díszítés, fonalak

Szerencsére a Halloween alkalmából fonalakból is készíthetőek kreatív lakásdíszek, amelyekkel azonnal színesebbé lehet tenni a környezetedet. Ráadásul a maradék fonalak felhasználására is sor kerülhet – az egyszerűbb, kevesebb anyagot igénylő díszeket, ezekből is elkészítheted.

Ha még csak most jutott eszedbe a kreatívkodás, akkor sincs baj: a filcből készült mini tökök, vagy a fonalból megalkotott cuki szellemek pikk-pakk megvannak. Lényegében ez játék a fonallal, amibe a saját ötleteket is gond nélkül beleviheted.

Halloween ötletek  I Tök varrása filc anyagból.

ENG]How to make a Yarn Ghost 👻 | Ghost Tassels Garland | Halloween Decor Ideas | 할로윈 만들기 | 귀여운 유령

Korábban már írtunk a Halloweeni ijesztő horgolt nyúlról, ami forgó fejjel rendelkezik és az amigurumi figurák népes táborából származik és a cukrot kéregető gyerekek számára tökéletes lehet játéknak, ajándéknak vagy akár a lakás díszítő elemének is. A Halloweeni amigurumi figurák elkészítésével már most egy kicsit elkéstél, de jövőre akár tudatosan is készülhetsz velük erre az ünnepre. Csak elhatározás és megfelelő fonal – elsősorban Catania fonal – kérdése.

Halloween tök

A tökfaragás sem maradhat el: szuper program a gyerekeknek, és szuper program a felnőtteknek is

A halloweeni tökfaragásnak is vannak lépései. Elsőként ki kell választani az arra legalkalmasabb tököt. Itt a legfontosabb szempont az, hogy a tök “álljon meg a talpán”, azaz ne inogjon meg, ha leteszitek majd a helyére. Ez azért fontos, mert a belehelyezett mécsesnek stabilan kell állnia, ellenkező esetben balesetveszélyes lehet. A szabályos tök nemcsak biztonságosabb, de könnyebb faragni és esztétikusabb lesz a végeredmény is.

Miután a tököt egy nedves kendővel megtisztítottátok a szennyeződésektől, következhet a tők lékelése. Ehhez vágd le a tök tetejét vagy alját és szedd ki belőle a magokat, majd a legjobb eredmény elérése érdekében kapard ki a tök húsát is minél vékonyabbra, ezzel könnyebb lesz azt faragni és a mécses is szebben átvilágít rajta.

Itt érdemes megjegyezni azt, hogy a magokat és a tök-húst nem minden esetben lehet elfogyasztani, mert egyes tökfajták (főként a dísztökök) étkezési célra alkalmatlanok, mérgező anyagokat tartalmazhatnak. Ezért, ha tökből készült ételt szeretnétek enni, akkor vásároljatok kifejezetten étkezési célra termesztett sütőtököt (Orange, nagydobosi stb.).

Kellemes kikapcsolódást!

Fotók: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük