Add meg a keresőszót

A Himalaya Dolphin Baby fonal jellegzetességei

A Himalaya Dolphin Baby fonal jellegzetességei

A Himalaya Dolphin Baby fonal jellegzetességei

Mint minden szülő te is mindenben a legjobbat szeretnéd nyújtani a gyerekeidnek, annak érdekében, hogy azok a lehető legoptimálisabb körülmények között nőhessenek fel. Így van ez, amikor babaápolási termékeket vásárolsz, vagy az ételeikről gondoskodsz, ahogy akkor is, amikor a ruháikat választod ki. Nem képez kivételt ez alól a kötött-horgolt holmikhoz használatos fonalak beszerzése sem – próbálod a legpuhább, legbőrbarátibb alternatívákat választani. Fonalakból hatalmas a választék, nem nehéz elveszni a bőség zavarában. Sokféle különböző alapanyag, textúra áll rendelkezésedre, de amikor babának, vagy kisgyereknek kötsz – horgolsz , különösen oda kell figyelned a fonalválasztásra.

Dolphin Baby

Egy igazán jó választás: Himalaya Dolphin Baby

A Himalaya Dolphin Baby fonal olyan csodálatosan puha – szinte légies fonal, amit mindenképpen érdemes használni, amikor a legkisebbeknek kötsz vagy horgolsz ruhadarabokat. Természetesen a nagyobb gyerekeknek szánt holmikhoz is alkalmazhatod, de a piciknél különösen nagy jelentősége van annak, hogy az ebből a fonalból készült ruha anyaga nem irritálja a baba bőrét.

A babák bőre még rendkívül érzékeny, már a legkisebb dörzsöléstől is könnyen kipirosodhat, ami egyrészt kellemetlen a számukra, másrészt téged is kellőképpen megrémíthet – azonnal aggodalmaskodni kezdesz, vajon nem allergiás reakció okozza- e a bőrelváltozást. Ha mindezt el szeretnéd kerülni, akkor válaszd tudatosan a Himalaya Dolphin Baby fonal puhaságát, ami nem dörzsöli ki a kicsi bőrét és nem allergizál.

Mi minden készíthető a Himalaya Dolphin Baby fonalból?

A fonal nagyon finom tapintást biztosít, prémium minőségű fonal, ami tökéletesen megfelel mindenféle babaholmi készítésére. Kötésre, horgolásra egyaránt alkalmazhatod, készíthetsz belőle pulóvert, köntöst, sapkát, sálat, babatakarót, de akár a gyerekek által nagyon kedvelt amigurumit is.

A Himalaya Dolphin Baby fonal egy meleget adó, jó melegtartó fonal, mely könnyen kezelhető, mosógépben is mosható, ami kiváltképp fontos a babaholmiknál. Szintén fontos, hogy a legkisebbeknek készülő holmiknál úgynevezett antipilling fonalat használj, hiszen ezek nem szöszösödnek, nem bolyhosodnak, így nem áll fenn a veszélye annak, hogy ezek a szösz gombócok a kicsi szájába kerülnek. ( A picik hajlamosak arra, hogy minden, a kezük ügyébe kerülő dolgot “megcsócsáljanak”.)

Kötni vagy horgolni érdemesebb a Himalaya Dolphin Baby fonalból?

Ez több tényező függvénye. Ezek a fonalak a baba szempontjából nagyon biztonságosak, rendkívül puha, finom felületűek, így a belőlük elkészült darabok is nagyon kellemes, lágy tapintásúak lesznek. Általában azt szokták tanácsolni, hogy a legkisebbeknek kötéssel készüljenek a ruhadarabok, mert ezzel a technikával egy nagyon puha, rugalmas (de nem nyúlós) holmit kapsz. A horgolással azonban egy picit merevebb, rugalmatlanabb felületet kapsz, amire a pici bőre még érzékenyebben reagálhat. Természetesen az is szempont, hogy az elkészült ruha érintkezik-e közvetlenül a baba bőrével.

A Dolphin Baby fonalak alkalmasak babatakaró, babapárna készítésére is, ahogy pihe-puha játékfigurákat is kreálhatsz belőlük. Himalaya Dolphin Baby összetétele: 100% poliészter, kiszerelése 100gr / motring, szál hosszúsága 100 gr / 120 m, az ajánlott kötőtű méret: 6.5, horgolótű méret 4,5.

Színválasztéka lehetővé teszi, hogy felhasználásával az elképzeléseidnek megfelelő ruhadarabokat, takarókat, figurákat hozhasd létre. Fehér, sárga, babarózsaszín, halványlila, baba kék, türkiz, bézs, piros, fekete, és még számos szín és árnyalat van.

Válaszd te is az egyik legpuhább fonalat, kényeztesd a kicsi bőrét!

Fotók: canva.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük