Add meg a keresőszót

Dolgozz Te is a karácsony színeivel!

Dolgozz Te is a karácsony színeivel!

Dolgozz Te is a karácsony színeivel!

Néhány nap és karácsony. Ha eddig még nem tetted, mostmár viszont nagy sebességgel kell az ünnepi díszítésről gondoskodnod, hiszen a megfelelő dekoráció elengedhetetlen a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. Erre még akkor is szükség van, ha egyedül élsz és nem vársz vendégeket – hiszen megérdemled te is, hogy ezek a napok másabbak legyenek, mint a hétköznapok. Ha pedig többedmagaddal ünnepelsz, akkor már lehet, hogy javában zajlanak nálad az előkészületek, amit még egy-két praktikus, rendhagyó, kreatív elemmel tovább bővíthetsz.

Alkalmazd a karácsony színeit a kötés, horgolás terén is!

2022-ben is gondoskodtak a dekoratőrök arról, hogy meghatározzák az aktuális karácsonyi színtrendeket. Ez azt jelenti, hogy a klasszikusnak számító piros, arany, ezüst, zöld színeken kívül a divatos árnyalatokat is megálmodták, segítve ezzel sokaknak abban, hogy a karácsony még fényesebb és színnel telibb legyen.

Hogy melyek ezek a színek? Az éjkék, a kamélia, a fenyőzöld, a karácsony piros, a szikrázó arany, a vadvirág és a fagyos akác teheti még változatosabbá a karácsonyi időszakot. Nézzük mit is jelképeznek ezek a színek akkor, amikor visszaköszönnek a kötött, horgolt dekorációs elemekről, vagy a ruhákról!

karácsony

A karácsonyfa lassan igazi műalkotássá válik

Az ikonikus karácsonyfa egyre inkább művészeti alkotássá válik, tükrözve alkotói eltérő ízlését és személyiségét. Ez a 2022-es dekorációs trend színeiben is megnyilvánul, amelyeket a kötött vagy horgolt díszekkel kelthetsz életre:

  • kamélia: ez a különleges színű virág, ami se nem rózsaszín, se nem púder, mégis eleganciát, kifinomultságot tükröz. Kiválóan kombinálhatod fehérrel, de ha nem idegenkedsz a kontrasztosabb dolgoktól akár a fekete színnel is párosíthatod. Trendi, letisztult, és modern.
  • éjkék (night blue): markáns és elegáns díszítést tesz lehetővé, jól kombinálható az arany színnel
  • ragyogó arany: az arany eleve a karácsony jellegzetes színe, amit ma már különféle árnyalatokban is be lehet szerezni. A ragyogó arany eleganciát és luxust sugároz, a csillogása elragadóan szép. Az arany szín a Három Királyok egyike által vitt aranyat jelképezi, amelyet a kis Jézus ajándékba kapott. Így lett az arany az ajándékozás jelképe.
  • karácsony piros – egy igazi tradicionális szín némi újragondolás után. Frissességet ad mindennek, amin alkalmazod.
  • fenyőzöld – igen: zöld a zöldre – bármennyire is szokatlan, mégis modern, mágikusan különleges és markáns szín, ami az életet szimbolizálja.
  • eucalyptus – ez jelenti a legújabb karácsonyi színt 2022-ben. Természetesen elegáns hatást biztosít.
  • fagyos akác és vadvirág: a vadvirág a világos barack-púder árnyalattól a sötét bordós, enyhén padlizsán színű árnyalatokig terjed. A fagyos akác a lila színárnyalatával hódít.
  • fehér: valódi téli szín, a tisztaság és az öröm jelképe, ami könnyed, nyugalmat és erőt sugároz. Előnye, hogy bármilyen színnel kombinálható.

A színek már megvannak, de mit készíthetsz a segítségükkel?

Lényegében minden a kreativitásodon múlik:

Hangolódj Te is a Karácsonyra! Az ehhez szükséges fonalakat és rövidáru termékeket keresd webáruházunkban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük