Add meg a keresőszót

Itt a farsang, áll a bál – na, de mi legyen a jelmezzel?

Itt a farsang, áll a bál – na, de mi legyen a jelmezzel?

Itt a farsang, áll a bál – na, de mi legyen a jelmezzel?

Nincs is annál jobb, mint amikor szülőként vagy nagyszülőként (esetleg testvérként) segítünk a felnövekvő nemzedék 12 év alatti tagjainak megtalálni a legjobb jelmezt farsangra. Nem. Nem a kölcsönzőben és nem is az üzletekben. Hanem otthon elkészítve. Milyen egy jó farsangi jelmez? Ötletes, színes, kreatív, vicces, saját készítésű, olcsón kivitelezhető. Akár rendelkezel tapasztalattal, akár nem biztos lesz számos olyan ötleted, amivel izgalmassá teheted a farsangi időszakot.

farsang

Közös a készülődés, közös az élmény

Az első perctől az utolsóig minden ezzel kapcsolatos tevékenység élményekkel teli. Már az ötleteléssel elkezdődik az az alkotó folyamat, aminek eredményeképpen jó esélyekkel indul neki az érintett óvodás vagy iskolás a jelmezek versenyének. Amiatt sem kell aggódnod, hogy ezt az eseményt ennyire komolyan veszi – emlékezz vissza a saját gyerekkorodra, miként vártad minden évben a farsang (vagy bármely más iskolai rendezvény) közeledtét.

Ha tudsz kötni-horgolni-hímezni-varrni, akkor a tietek a pálya. Ha nem, akkor sincs nagy baj, mert az egyszerűbb munkák könnyen megtanulhatóak. A közös készülődés és időtöltés jó alkalom arra, hogy mindenki megtalálja a számára legjobban megfelelő hobbit is. Arról nem is beszélve, hogy a szakemberek szerint a beöltözés fejlesztő hatással van a gyerekek képzeletére, kommunikációs készségeire és a társas kapcsolataik fejlődésére is. Ráadásul nem szükséges a tökéletességre törekedni, sokszor egy-egy – a gyerekek szemében fontos kiegészítő is elég ahhoz, hogy azonosuljanak egy karakterrel.

Milyen jelmezeket tudsz a kötés-horgolás segítségével gyorsan elkészíteni?

Kötni-horgolni gyorsan? – talán most akkor is ráncolod homlokod, ha profin kötsz. De ne gondolj semmi bonyolultra. Nem kell Aladdin repülő szőnyegét elkészítened. Most következzen néhány – szám szerint 4 olyan ötlet, ami alig egy óra alatt elkészíthető.

1.ötlet: Köss füleket!

Fél óra alatt kész lehetsz velük még akkor is, ha nem tudsz kötni. Hogyan? Az alábbi videóból mindenre fény derül.

Láthatod: egyszerű ujjkötést alkalmaznak, nem kell hozzá más, mint vastagabb fonal (legalább 6 mm-es vastagságú), olló, és ragasztó.

2. Királyok és királylányok részére készíts horgolt koronát!

Sokan szeretnének királylánynak öltözni annak ellenére is, hogy a mai világban ez már elég elavult ötletnek tűnhet. Ne törd össze a gyerekek álmait – tedd inkább különlegessé azzal, hogy horgolt vagy kötött koronát készítesz neki. Büszkén fogja viselni, pláne ha még gyöngyökkel és csillogó flitterekkel is feldíszíted azt.

3. Készíts kötött szakállat!

Egy kötött szakáll sok mindenhez jó lehet: akár kalóznak, favágónak, vikingnek, rablónak, télapónak, vagy törpének akar öltözni a gyermeked. Szakállt vagy bajuszt lehet varrni, kötni, horgolni.

4.Készíts plusz hajat fonalból! – Egy jó színű és fazonú fonalas paróka azonnal feldobja a jelmezt, igazán kár lenne nem bevetni.

Jelmez-ötletek

  • Favágó-jelmezhez alig van szükség valamire: egy kockás ing, egy farmernadrág és egy régi sapka, játék fűrész, na és a fentebb említett arcszőrzet barna vagy fekete színből.
  • Polip: négy pár harisnya kell hozzá, amelyek közül az egyiket vegye fel a gyerkőc, a másik hármat varrd a dereka köré és tömd meg vattával.
  • Lufiból készíthetsz szőlőfürtöt is.

Ha már a farsang került szóba: ideje a lakásod dekorálásáról is gondoskodnod. Ehhez ad szuper tippeket a következő néhány videó:

Élményekkel teli, izgalmas készülődést mindenkinek! Ha kreativitásod beteljesüléséhez színes fonalakra vágysz és szeretnéd ezeket minél gazdaságosabban beszerezni, nézz be webáruházunkba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük