Add meg a keresőszót

Miért az a legjobb ajándék, amit te készítesz?

Miért az a legjobb ajándék, amit te készítesz?

Miért az a legjobb ajándék, amit te készítesz?

Hamarosan újra itt a Karácsony. Eltelt egy mozgalmas év – újra megnyílnak a szívek, újra ünneplőbe öltöznek a lelkek – újra milliárdokkal lesznek könnyebbek a pénztárcák. Ez nem cinizmus, csak puszta tény. Az ajándék vásárlási láz ilyenkor hatványozottabban tör elő mindenkiből, sokszor félreértelmezve az ünnep valódi lényegét. Ideges rohangálás, görcsös megfelelni akarás, ökölbe szorult arcvonások…

karácsonyi ajándékok
Karácsonyi ajándékok

Vajon miért hiszik azt sokan, hogy a hitelre vett hiper-szuper okos ketyerék pótolni tudják az elmaradt öleléseket, feledtetni képesek az év közbeni ellentéteket, a figyelem hiányát, a soha ki nem mondott szerető szavakat?

Rohanó világban élünk, ahol nem sok idő marad a munkán kívül szinte semmire. De tényleg nincs? Valóban csak Karácsonykor vagyunk képesek egy pillanatra megállni és akkor is csak arról szól minden, hogy ki, mit, milyen értékben tud letenni a fa alá? Valóban ennyire elanyagiasodtunk?

Ajándék, ami szívből jön

Ajándékot adni és kapni egyaránt jó. Az ajándék egyben a szeretet kifejezésének eszköze. Pénzben nem mérhető, hiszen miként tudnád forintban meghatározni azt, hogy valakire odafigyelsz vagy sem. Hiába drága, hiába nagy, ha személytelen és semmi köze ahhoz a személyhez, akit meg akarsz lepni vele. Ajándék az, ami szívből jön.

Milyen a jó ajándék?

Olyan, ami nem személytelen. A borítékban átadott pénz, a hevenyészetten felmasnizott kozmetikum csomag, a sokadik hasznavehetetlen nyakkendő vagy ing csak arra utal, hogy az ajándékozás kínos kötelességének szerettél volna eleget tenni.

Jó ajándék az, ami :

  • nem célozgat semmire – azaz ne most vásárolj futópadot a férjednek, vagy edénykészletet a feleségednek
  • tökéletesen alkalmas arra, hogy minél több időt szánj az elkészítésére és megmutatja, hogy sok időt és munkát fektettél bele
  • személyre szól – ezzel bizonyítva, hogy ismered a másik ízlését, érdeklődési körét, vágyait
  • nem az árával kérkedik – attól, hogy valami drága, még nem biztos, hogy örömet okoz, vagy bepótolja azt, ami egész évben hiányzott. Tudd: a legdrágább, amit adhatsz: a figyelmed, az időd és a jelenléted.

Miért az a legjobb ajándék, amit te magad készítesz?

A magad alkotta kreatív tárgy sokkal értékesebb a sablonos bolti tárgyaknál. Miért? Mert benne van egy kis rész magadból is: a kreativitásodból, a figyelmedből, a szeretetedből és ez jóval többet ér bárminél. Ilyenek a kötött vagy horgolt holmik is: hosszú órák, esték, napok telnek el, amíg elkészülsz velük. Miközben szorgosan kötögetsz arra a személyre gondolsz, akinek készíted: a kedvenc színeit, mintáit választod, elképzeled milyen jól fog állni rajta. Gondosan figyelsz arra is, hogy milyen fonalakat és kötésmintát használj, hosszan töprengsz azon, hogy ki-minek örülne a legjobban. Egy színes sálnak, egy jó meleg sapkának, vagy egy kötött pulóvernek? A két kezed munkája lesz a legértékesebb ajándék.

Mi mindent készíthetsz el fonalakból?

Szerencsére sok mindent, lényegében csak a fantáziád – és a személyre szabott igények figyelembevétele szab határt annak, hogy éppen mit készítesz el. Néhány ötlet:

Természetesen ezek elkészítéséhez most azonnal hozzá kell fognod ahhoz, hogy időre elkészülj. Bármelyiket is választod egy biztos: a saját kezűleg létrehozott ajándékok sokkal nagyobb sikert fognak aratni, mint a személytelen tucat cikkek.

Ajándékozz te is odafigyelést és szeretetet Karácsonyra!

A következő részben: Új év, új tervek – lépj egy szintet előre a kreativitás terén is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük