Add meg a keresőszót

Visszatekintő

Visszatekintő

Visszatekintő

Év elején óhatatlanul mindannyian mérleget készítünk: felidézzük az előző év eseményeit, a kudarcokat és sikereket – levonjuk a megfelelő következtetéseket, fogadkozunk és tervezünk. 2023 mondhatni “tiszta lap”. amit kedvünk és lehetőségeink szerint írhatunk tele az álmainkkal, vágyainkkal. De még mielőtt hozzáfognánk mi is az idei év tervezéséhez – ahhoz, hogy milyen termékekkel örvendeztetünk meg benneteket a webáruházunkban, illetve milyen tartalmakkal próbálunk hasznos információkat nyújtani a blogunkban – tekintsünk vissza 2022 legfontosabb témáira.

fonal

2022. január

Valamikor még 2021. decemberében kezdtünk el megismerkedni a horgolás alapjaival, amit 2022 januárjában folytattunk. Először a horgoláshoz szükséges eszközök bemutatásával kezdtük, megállapítva, hogy nem kell aggódnunk amiatt, hogy egy sokismeretlenes egyenletet kell megoldanunk: csak egy horgolótű és valamilyen fonal kell hozzá. A cikkben megmutattuk, hogy milyen horgolótű és milyen fonal.

A következő cikkben a horgolás munkamenetéről írtunk – arról is szólva, hogy mi a különbség a horgolás és a kötés között. Megismerhetted, hogy milyen hurkolt szemek vannak, illetve milyen alap technikákat érdemes elsajátítani.

Januárban esett szó az amigurumi készítés alapjairól is, és arról, hogy miért érdemes ezeket az aranyos figurákat megalkotni.

2022.február

A horgolásnál maradva szó esett arról, hogy az miért kiváló technika használati tárgyak készítéséhez, mennyi időbe és fáradtságba telik egy-egy horgolt darab elkészítése, hogyan kell a horgolt szálakat eldolgozni, és miért érdemes többféle horgolótűt is tartanod, ha jó munkát akarsz végezni.

2022.március

Megismerhetted, hogy mit jelent a Zero waste a kötésben – horgolásban, miért érdemes ezt az elvet követni a mindennapok során? Bemutattuk a vastag fonalak előnyeit, és a pólófonalak egyediségét. Szuper tippeket adtunk a Húsvéti díszek elkészítéséhez is , amelyeket akár idén is bevethetsz.

2022.április

Április javarészt a patchwork készítés jegyében telt: hasznos ötleteket adtunk a foltvarráshoz, és a foltvarrott takaró elkészítéséhez. A hónap végén pedig a táska-imádók kedvében járva kreatívkodtunk, hogy ne kelljen súlyos tízezreket fizetned értük. Arról is beszámoltunk, hogy miért érdemes a gyerekeknek is megtanítani a kötést-horgolást.

2022.május

Ha neked is gondot okoz a maradék fonalak felhasználása, akkor májusi első cikkünkből megtudhatod, hogy mi mindenre alkalmasak és miért nem szabad kidobni őket. A gyermeknapi kreatív ötletek – reményeink szerint – segítettek abban, hogy mivel lepd meg a kicsiket, majd a keresztszemes hímzésről tudhattál meg sok értékes infót, majd a hónap utolsó cikkében még több részletet osztottunk meg ezzel a kreatív hobbival kapcsolatban.

2022.június

Júniusban a gobelinnel és a gobelin készítés rejtelmeivel foglalkoztunk. Ezt követően a közkedvelt Catania fonalat mutattuk be, és a makramézás mikéntjét boncolgattuk.

2022.július

Miről is eshetett volna szó nyár közepén, semmint a nyári fonalakról, vagy a kötött holmik mosásáról, tisztításáról. Megmutattunk egy új, szokatlan technikát is – a szalaghímzést, illetve szóltunk a klasszikus kézi hímzés szépségéről is.

2022.augusztus

Augusztusban a kézimunkázás egészségre gyakorolt kedvező hatásait vettük górcső alá, majd a pihe-puha baba holmikról tudhattál meg mindent az 1., 2., 3. részben.

2022.szeptember

Az első őszi hónapot olyan cikkel kezdtük, amiben a kötött ruhadarabok kezeléséhez adtunk hasznos tanácsokat. Majd az amigurumi készítés megkönnyítése érdekében ötleteltünk. Megismerhettél két igazán szuper fonalat is a YarnArt JEANS-t és a Himalaya Dolphin Baby fonalat. A zoknikötés titkaiba is betekinthettél.

2022.október

Októberben a fonalakból készíthető őszi díszekkel kezdtünk, majd a hímzés új divatjáról beszéltünk. Aztán javasoltuk, hogy te is sajátítsd el a hygge életstílusát, ami boldogságot, melegséget, barátságosságot, otthonosságot és jóllétet jelent. A gyapjú ruhák pozitív jellemzőit is megmutattuk.

2022.november

Novemberben szó volt a Halloween partikról, megtudhattad, hogy mire jó a mintanégyzet, mi az knooking, és milyen módon érdemes a karácsonyi ünnepekre készülni?

2022.december

Minden a karácsonyról szólt: a fémmel hímzés, a karácsony színeiről értekező bejegyzés, és az ünnepi hajrá leküzdésében segítő cikk is.

Bízunk abban, hogy 2023-ban is velünk tartasz. Milyen témákkal jelentkezünk? Az még legyen meglepetés! Boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!Fotók: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük